طريقة عمل صوص الباشميل | طبخات شهية

Header Ads

طريقة عمل صوص الباشميل

صوص الباشميل
صوص الباشميل

وقت التحضير : 5 دقائق
وقت الطهي : 25 دقيقة
الوقت الكلي : 30 دقيقة

عدد الاشخاص 1
 
صوص الباشميل ممكن نستخدمه مع وصفات كتير زى المكرونة وطواجن اللحمة والدجاج.
 
الادوات المستخدمه

معلقة خشب
حلة

المقادير

2 ½ x كوب لبن كامل الدسم
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كوب دقيق
½ x كوب زبدة (مكعبات)
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)

الخطوات
  1. فى حلة على النار هنسيح الزبدة وبعدين نضيف الدقيق ونقلبهم كويس لحد ما الخليط يتماسك وبعدين نقلبهم لمدة 3 دقائق.
  2. هنضيف اللبن تدريجيا ونقلب كويس وبسرعة لحد ما قوام الصلصة يتماسك.. ممكن نقلل أو نزود كمية اللبن على حسب الكثافة المطلوبة.
  3. بعد ما قوام الصوص يتماسك هنطفى النار ونضيف الملح والفلفل وجوزة الطيب ونقلب كويس جدا وبكده يبقى الباشميل جاهز.
المصدر: محشي.كوم

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.