طريقة عمل بطاطس ودجيز | طبخات شهية

Header Ads

طريقة عمل بطاطس ودجيز

بطاطس ودجيز

وصفة من المطبخ الأمريكي

وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 35 دقيقة
الوقت الكلى : 55 دقيقة

عدد الاشخاص 6

الادوات المستخدمه

وعاء زجاجي كبير
صينية

المقادير

4 x عدد فص ثوم (مبشور و مهروس بالسكين)
4 x عدد بطاطس (مقٌشرين)
3 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة زعتر مجفف
½ x معلقة صغيرة بردقوش (مجفف)
½ x معلقة صغيرة روزمارى (مطحون)

الخطوات
  1. نترك الفرن يسخن على درجة حرارة 425
  2. هنقطع كل حباية بطاطس الي نصين بالطول و هنقطع كل نص الي 4 أنصاص متساوية بالطول برضه
  3. هنضيف البطاطس في وعاء فيه جميع المقادير و نقلب البطاطس فيها بالتساوي
  4. هنفرش صينية بورق فويل و نحط عليها البطاطس و نتأكد ان احنا موزعينهم في مساحات متساوية كويس و ندخلها الفرن لمدة 35 دقيقة لحد ما تستوي و حروفها تنشف. كده تمام .. بالهنا و الشفا
ملاحظات

ممكن نزود ملح بعد ما نخرج البطاطس من الفرن..حسب الرغبة

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.