2024-01-01

المحشي المصري بخلطة رهيبة

المحشي المصري بخلطة رهيبة

المكونات 

كوسة / باذنجان/ فلفل / طماطم/ بصل / ورق عنب 

 

للتسبيكة:

نصف كيلو عصير طماطم بالقشر غير مصفاة 

4 حبات بصل بحجم وسط مفروم خشن 

نصف كوب زيت 

معلقة كبيرة سمنه بلدي او زبدة

معلقة صغيرة من الكمون / الكسبرة الجافة / الملح   

نص معلقة صغيرة فلفل أسود 

معلقة صغيرة سكر

2 معلقة كبيرة صلصة طماطم 


باقي إضافات الخلطة:  

ربع كوب زيت

حبه بصل أبيض مفروم ناعم

ربطة شبت / ربطة كسبرة/ ربطة بقدونس 

معلقة صغيرة من الكمون / الكسبرة / الملح 

رشة فلفل أسود 

نص كيلو رز مصري مغسول ومصفى جيدا بدون نقع 


مكونات الشوربة أو المرق:

لكل صينية 

2 ( كوب ماء أو شوربه ( بط/لحم أو دجاج 

مكعب مرقة  ( أو مكعبين  لو هنستخدم ماء فقط) 

2 معلقة كبيرة معجون طماطم 

نصف ملعقة صغيرة سكر 

معلقة صغيرة ملح ( ندوق ونضبط الملح )

2 معلقة كبيرة زيت ( إستخدمت زيت زيتون)

إختياري ( 2 معلقة كبيرة دبس رمان )


اللحم المستخدم رقبه لحم ضأن أو ممكن نستخدم ريش لحم 

ضأن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك