تورتة شوكولاتة بكريمة النشا الثابتة بكمية كبيرة وبدون كيكة اسفنجية
اليوم وصفننا مبتكرة جدا الكريمة غنية جدا واعطتني كمية تكفي تزيين قالب كيك كبير و ١٢ كب كيك
والكيك ايضا اكثر من رائع
مكونات الكيك لقالب مقاس ٢٨
٦ بيض
٢ كوب ونصف سكر
فانيلا
١ كوب لبن رايب ممكن تعويضه ببديل اللبن الرائب الموضح في الفيديو
نصف كوب ماء دافئ
٢ ملعقة صغيرة نسكافيه
١ كوب زيت
٣ كوب دقيقة
٤/٣ كوب كاكاو
٢ وربع ملعقة كبيرة بيكنج باودر
مكونات الكريمة
٢ لتر حليب
١٠ ملعقة كبيرة دقيق
٨ ملعقة كبيرة نشا
فانيلا
٦ صفار بيض
٢٠٠ جرامشوكولاتة بيضاء
٢٠٠ جرام شوكولاتة دارك
عبوة كريم شانتية
عبوة كريم شانتية بالكاكاو
الملاحظات
- الكيكة ممكن نخبزها في صينية مقاس ٢٨ ونقسمها بعد الخبز قبل الحشو وممكن نخبزها بشكل منفصل ب٣ صواني مقاس ٢٨ ايضا وهو الخيار الافضل
- نعاير الدقيق والنشا في الكريمة بملاعق الطعام وتكون ممتلئه قليلا
- نستخدم فانيلا باودر للكريمة لكي لا يتأثر لونها الابيض
- نغطي وجه الكريمة لتجنب تكون قشرة
- من مميزات الكريمة انها تبقى ثابته حتى بدون تبريد
- النسكافيه اختياري في كل المرات لكن يعزز طعم الشيكولاتة جدا
التعليقات