صينية لازنيا على الطريقة الإيطالية
صينية لازنيا على الطريقة الإيطالية |
وقت التحضير : 30 دقيقة
وقت الطهي : 2 ساعتين 30 دقيقة
الوقت الكلى : 3 ساعات
عدد الاشخاص 12
الادوات المستخدمه
حلة
صينية بايركس
ورق فويل
خلاط
المقادير
400 x جرام جبنة ريكوتا
350 x جرام جبنة موزريلا
12 x عدد شريحة لازنيا
8 x عدد طماطم
4 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
4 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 x معلقة كبيرة زبدة
2 x معلقة كبيرة سكر
2 x عدد فص ثوم
1 ½ x معلقة صغيرة ريحان
1 x عدد بصلة
1 x عدد بيضة
1 x معلقة كبيرة ملح
¾ x كوب جبنة بارميزان
½ x معلقة صغيرة بذور شمر
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كيلو سجق شرقى
½ x معلقة صغيرة ملح
½ x كيلو لحمة مفرومة
¼ x معلقة صغيرة روزمارى
¼ x معلقة صغيرة بردقوش
¼ x معلقة صغيرة زعتر
¼ x معلقة صغيرة أوريجانو
الخطوات
الوقت الكلى : 3 ساعات
عدد الاشخاص 12
الادوات المستخدمه
حلة
صينية بايركس
ورق فويل
خلاط
المقادير
400 x جرام جبنة ريكوتا
350 x جرام جبنة موزريلا
12 x عدد شريحة لازنيا
8 x عدد طماطم
4 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
4 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
2 x معلقة كبيرة زبدة
2 x معلقة كبيرة سكر
2 x عدد فص ثوم
1 ½ x معلقة صغيرة ريحان
1 x عدد بصلة
1 x عدد بيضة
1 x معلقة كبيرة ملح
¾ x كوب جبنة بارميزان
½ x معلقة صغيرة بذور شمر
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كيلو سجق شرقى
½ x معلقة صغيرة ملح
½ x كيلو لحمة مفرومة
¼ x معلقة صغيرة روزمارى
¼ x معلقة صغيرة بردقوش
¼ x معلقة صغيرة زعتر
¼ x معلقة صغيرة أوريجانو
الخطوات
- هننزع غلاف السجق ونقطعه قطع صغيرة ونسيبه على جنب, وهنقطع البصلة لقطع صغيرة جدا ونفرم الثوم
- هنقطع الطماطم مكعبات ونضربها فى الخلاط مع نصف كوب ماء و4 معالق كبار صلصة طماطم.
- فى حلة هنسيح الزبدة ونضيف البصل والثوم ونقلبهم كويس لحد ما يدبلوا وبعدين هنضيف السجق واللحمة المفرومة ونقلب كويس لحد ما يتحولوا للون البنى.
- هنضيف عصير الطماطم ونقلب كويس.
- هنضيف السكر والفلفل وأوراق الريحان والشمر والبردقوش والروزمارى والزعتر والأوريجانو ومعاهم معلقة كبيرة ملح و معلقتين كبار بقدونس ونقلب كويس.
- هنغطى الحلة وتترك على نار هادية مع التقليب من حين لآخر ولمدة ساعة ونصف.
- فى حلة على النار هنضيف ماء ورشة ملح ونضيف شرائح اللازانيا بعد غليان الماء لمدة 8 دقائق وبعدين هنصفيها وتشطف بماء بارد.
- فى بولة هنخلط جبنة الريكوتا مع بيضة ونص معلقة ملح ومعلقتين بقدونس بمضرب بيض ونسيبها على جنب.
- فى صينية بايركس هنضيف كوب ونصف من صوص اللحمة ونفرشه فى الصينية وهنرص فوقيه نصف شرائح اللازانيا.
- هنضيف نصف كمية خليط الريكوتا والبيض فوق شرائح اللازانيا ونساويهم كويس.
- هنرص طبقة من شرائح الموزاريللا وفوقيها هنفرش كوب ونصف من صوص اللحمة وهنرش ربع كوب جبنة بارميزان.
- هنعمل طبقة كمان كما فى السابق وعلى الوش هنرص الكمية الباقية من الموزريللا والبارميزان وهنغطى الصينية بالفويل.
- تدخل الفرن المسخن مسبقا على 200 درجة مئوية ولمدة 25 دقيقة بعدها هنشيل الفويل وتترك بالفرن لمدة 25 دقيقة آخرى.
- تصبح جاهزة للتقديم بعد ربع ساعة من خروجها من الفرن وبالهنا والشفا.
المصدر: محشي.كوم
التعليقات