طريقة عمل سمك بلطى بالجبنة الرومى والزبدة بالصور
وصفة سمك بلطي لذيذة وسهلة
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 3
الادوات المستخدمه
وعاء زجاجي كبير
معلقة
صينية
المقادير
6 x عدد سمك (بلطى)
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x عدد فص ثوم مهروس
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
1 x كوب كورن فلكس (مطحون)
1 x عدد فلفل أصفر حلو (مقطع مكعبات)
1 x معلقة صغيرة بهارات سمك
1 x عدد طماطم (مكعبات)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كوب جبن رومي مبشور
1 x معلقة صغيرة قشر ليمون
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة بابريكا
1 x معلقة كبيرة زبدة
الخطوات
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 50 دقيقة
عدد الاشخاص 3
الادوات المستخدمه
وعاء زجاجي كبير
معلقة
صينية
المقادير
6 x عدد سمك (بلطى)
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x عدد فص ثوم مهروس
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
1 x كوب كورن فلكس (مطحون)
1 x عدد فلفل أصفر حلو (مقطع مكعبات)
1 x معلقة صغيرة بهارات سمك
1 x عدد طماطم (مكعبات)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كوب جبن رومي مبشور
1 x معلقة صغيرة قشر ليمون
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة صغيرة بابريكا
1 x معلقة كبيرة زبدة
الخطوات
- يغسل السمك ويتم تنظيفه جيدا ينقع في الماء والليمون.
- نخلط باقي المقادير ماعدا السمك نحضر صينية وندهنها بالزيت ونضع بها قليل من الخلطة.
- نحشي السمك بالخلطة ويغطي بها و يدخل الفرن علي نار هادية حتي النضج ويحمر وجهها.
- يزين بالقدونس والليمون ويقدم ساخن بالهنا والشفا.
ملاحظات
- ممكن تضيفي خردل وكمون حسب الرغبة
التعليقات