الكشري المصري الأصلي
ألذ ١٠٠ مرة من كشري المحلات! الكشري المصري الأصلي .. من الأطباق المصرية الأصيلة، ولأن تناول الكشري في المطاعم له مذاق خاص، نقدم لك طريقة تحضير الكشري كالمحترفين
المكونات
الكشري المصري:
نصف كيلو أرز مصري
ربع كيلو عدس
ربع كيلو شعرية
التوابل (ملح وفلفل أسود وكمون)
مكعب مرقة خضار ( اختياري)
البصل المقرمش:
بصلتين
ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة نشا
صلصة الطماطم:
زيت (الزيت اللي استخدمناه في قلي البصل)
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة
ملعقة كبيرة من معجون الطماطم المركز
٣ اكواب صلصة طماطم أو عصير طماطم
ملح حسب الذوق
نصف ملعقة صغيرة سكر
الدقة:
كوب ماء ساخن
٢ ملعقة صغيرة ثوم مفروم
التوابل: كمون وكزبرة
عصير ليمونة
نصف كوب خل أبيض
ملح حسب الذوق
الصلصة الحارة:
زيت نباتي (الزيت اللي استخدمناه في قلي البصل)
٢ ملعقة كبيرة شطة ( فلفل حار)
ثلث كوب من الدقة
نصف كوب صلصة طماطم
=======
حمص مسلوق
نصف كيلو مكرونة مسلوقة (صغيرة+ اسباجيتي)
فيديو الوصفة:
التعليقات