الدجاج المشوي بتتبيلة ألذ من المطاعم + (رز المطاعم الأصفر / الثومية الأصلية / سلطة المشاوي)..!
المكونات:
محلول النقع:
2 لتر ماء بارد
ربع كوب ملح
ربع كوب سكر
فصوص ثوم
شرايح ليمون
حبهان
معلقة كبيرة كاري
( ممكن نضيف ربع كوب خل )
تتبيلة الدجاج
تكفي ل 2 دجاجة وزن 1300 غرام صافي بعد التنظيف
ربع كوب زيت
ربع كوب عصير ليمون
4 فص ثوم
معلق كبيرة معجون طماطم
معلقة كبيرة معجون فلفل أحمر ( يستبدل بصلصة)
2 معلقة كبيرة زبادي
معلقة صغيرة مستردة
ربع كوب كريمة طهي ( تستبدل بربع كوب حليب + معلقة قشطة طازجة)
حبة طماطم وسط
حبة بصل صغيرة
التوابل ( فلفل أبيض/ كزبرة / كمون / قرفة/ بابريكا / كاري/ حبهان)
إضافات إختيارية للحصول على نكهه المطاعم
( معلقة كبيرة بودرة مرق دجاج/ توابل الشرق الأقصي )
التعليقات