طريقة عمل أحلى كالزون إيطالي في البيت | طبخات شهية

Header Ads

طريقة عمل أحلى كالزون إيطالي في البيت

كالزون إيطالي

طريقة عمل أحلى كالزون إيطالي في البيت .. من أشهر أنواع المأكولات الايطالية، وصفة تستحق التجربة

المقادير

مقادير العجينة لعمل ٨ كالزون : 

كيلو دقيق ( ٨ أكواب ) 

٦٠٠ مل ( كوبين ونصف) ماء   

٣٠ جرام  ( معلقة كبيرة ممسوحة ونصف)

نصف معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ٢ جرام خميرة فريش)

اختياري نصيف ملعقتين كبار زيت زيتون للعجينة 

مقادير العجينة لعمل ٤ كالزون : 

نصف كيلو(٥٠٠ جرام) دقيق ( ٤ أكواب ) 

٣٠٠ مل ( كوب وربع) ماء   

١٥ جرام  ملح( معلقتين صغيرين)

ربع معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ١ جرام خميرة فريش)

اختياري نضيف ملعقة ونصف كبيرة زيت زيتون للعجينة

مقادير العجينة لعمل ٢ كالزون : 

ربع كيلو(٢٥٠ جرام) دقيق (٢كوب ) 

١٥٠ مل ( ثلثين كوب ) ماء   

٧ جرام ملح (معلقة صغيرة وربع )

ربع معلقة صغيرة خميرة جافة ( أو ١ جرام خميرة فريش)

اختياري نضيف ملعقة كبيرة زيت زيتون للعجينة

*ملحوظة: كمية الخميرة المذكور في الأعلى مناسبة أكتر لطريقة التخمير البطئ اللي شرحتها في الڤيديو. لو مفيش وقت و هنخمر العجينة لمدة ساعة لساعتين فقط في درجة حرارة الغرفة ممكن نزود كمية الخميرة اللي في المقادير للضعف عشان نسرع التخمير

فيديو الوصفة:

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.