صينية بطاطس بالباذنجان واللحم فى الفرن (أكله تركية)
اليوم سنشارك معاكم أكلة رائعه من المطبخ التركي لازم تجربوها لانها اكيد هتعجبكوا بطريقه تركيه وسهله وطعمها رائع بداخلها بطاطس ولحم ومليانه بالبهارات اللذيذه وقافلنها بالبذنجان من برا ممكن تتاكل في أي وقت. ننصحكم بالتجربه مستنين رائيكم فى التعليقات بالهنا والشفا
المكونات :
500 جرام لحم صغير.
4-5 ملاعق زيت.
2 حبات فلفل احمر.
2 حبات فلفل اخضر.
بصل.
1 فص ثوم .
1 ملعقه صغيره صلصه فلفل.
ملح .
فلفل اسود .
فلفل احمر.
4 حبات باذنجان .
2 حبات بطاطس.
2 طماطم .
1 كوب مياه دافئة.
طريقه التحضير :
1-في طنجره مناسبه على النار يوضع اللحم المقطع صغيرة حتى تتشرب المياه .
2- بعد ذلك يضاف الزيت, الفلفل الأحمر, الفلفل الأخضر, بصل مفروم, ثوم ,صلصه فلفل و يقلب جيدا.
3-فى الاخير يضاف الملح, الفلفل الاسود, الفلفل الاحمر, وتغطى الطنجرة .
4-بعد نضع البصل والفلفل يتم رفعه من النار .
5-نقوم بقلي الباذنجان الرفيع كما بالفيديو فى الزيت الحار.
6- ثم وضعه على منشفة لكى يتشرب الزيت.
7-نقوم بوضع الباذنجان فى القالب جنب بعضه .
8- نقوم برص البطاطس فى أرضية القالب .
9- يسكب خليط اللحم الذي قمنا بتحضيره وفوقه يضاف 2 طماطم عصير ثم رص باقى البطاطس.
10-في الاخير نقوم بسكب كوب من المياه وقفله بالبذنجان كما فى الفيديو.
11- ندخله الفرن على درجه حرارة 200 حتى يحمر الوجه .
12- بعد اخراجه من الفرن يمكنك إخراجه من القالب وتقديمه بالهنا والشفا .
التعليقات