طريقة عمل البسبوسة رقم 1 في مصر
مقادير البسبوسة:
الشربات الخفيف البارد بالكوب المعياري :
1كوب ونص ماء
1 كوب وربع سكر
بالجرام:
350 جرام ماء
250 جرام سكر
ملحوظة:
- تم ذكر كمية السكر في الفيديو كوب ونصف لكن الكمية الصحيحة هي المكتوبة بالمقادير كوب وربع 250 جرام.
- الشربات خفيف بارد بحرارة الغرفة يعني مش في الثلاجه يدوب بياخد غلوة واحدة علي النار وتطفي بيبقي عامل زي المية بسكر كدة
و البسبوسة تكون ساخنة
للبسبوسة بالكوب المعياري:
3 كوب سميد ناعم
2/ 3 كوب عليهم معلقة سمنة دايبة
1/ 3 كوب جوز هند ناعم
2/3 كوب حليب كامل الدسم.
1/3 كوب شربات تقيل.
كوب وربع سكر أبيض ناعم
للبسبوسة بالجرام:
500 جرام سميد ناعم
150 جرام سمنة دايبة
20 جرام جوز هند ناعم
150 جرام حليب كامل الدسم
100 جرام شربات تقيل
250 جرام سكر أبيض ناعم
الشربات التقيل داخل مكونات البسبوسة
يحضر بالطريقة التالية :
- نصف كوب سكر + ربع كوب ماء + نقطتين من عصير الليمون
- توضع كل المكونات في وعاء وترفع علي نار متوسطة بدون تقليب
- عندما يبدأ بالغليان اخفضي درجة الحرارة واتركي المزيج يغلي علي نار هادئة لمدة 5 دقائق ( يؤخذ من مزيج الشربات الثقيل مقدار 1/3 كوب معياري بما يعادل 100 جرام ويترك يبرد جانبا ثم يستخدم ضمن مكونات البسبوسة )
التعليقات