طريقة عمل البسبوسة رقم 1 في مصر | طبخات شهية

Header Ads

طريقة عمل البسبوسة رقم 1 في مصر

طريقة عمل البسبوسة رقم 1 في مصر

المقادير:

مقادير البسبوسة:

الشربات الخفيف البارد بالكوب المعياري :

1كوب ونص ماء

1 كوب وربع سكر 

بالجرام:

350 جرام  ماء

250 جرام سكر 


ملحوظة:

- تم ذكر كمية السكر في الفيديو كوب ونصف لكن الكمية الصحيحة هي المكتوبة بالمقادير كوب وربع 250 جرام.

- الشربات خفيف بارد بحرارة الغرفة يعني مش في الثلاجه يدوب بياخد غلوة واحدة علي النار وتطفي بيبقي عامل زي المية بسكر كدة

و البسبوسة  تكون ساخنة


للبسبوسة بالكوب المعياري:

3 كوب سميد ناعم

2/ 3 كوب عليهم معلقة سمنة دايبة 

1/ 3 كوب جوز هند ناعم

 2/3 كوب حليب كامل الدسم. 

1/3 كوب شربات تقيل. 

كوب وربع سكر أبيض ناعم


للبسبوسة بالجرام:

500 جرام  سميد ناعم 

150 جرام  سمنة دايبة 

20 جرام جوز هند ناعم

150 جرام حليب كامل الدسم 

100 جرام  شربات تقيل 

250 جرام  سكر أبيض ناعم


الشربات التقيل داخل مكونات البسبوسة 

يحضر بالطريقة التالية : 

- نصف كوب سكر + ربع كوب ماء + نقطتين من عصير الليمون 

- توضع كل المكونات في وعاء وترفع علي نار متوسطة بدون تقليب 

- عندما يبدأ بالغليان اخفضي درجة الحرارة واتركي المزيج يغلي علي نار هادئة لمدة 5 دقائق ( يؤخذ من مزيج الشربات الثقيل مقدار 1/3 كوب معياري بما يعادل 100 جرام ويترك يبرد جانبا ثم يستخدم ضمن مكونات البسبوسة )


ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.