البطاطس الحلزونية المقرمشة
المكونات:
• 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم
• 3 معالق كبار نشا (نشاء بطاطس أو نشا ذرة)
• 1 بيضة
• 2 معلقة كبيرة جبنة بارميزان مبشورة (بودرة)
• 3 معالق كبار حليب
• نص معلقة صغيرة فلفل أسود
الطريقة:
1. نسلق البطاطس كويس لحد ما تبقى طرية خالص.
2. نهرسها وهي سخنة لحد ما تبقى ناعمة جدًا ومن غير أي كتل.
3. نضيف النشا، البيضة، الجبنة، الحليب، والفلفل، ونقلبهم مع البطاطس لحد ما الخليط يبقى متجانس.
4. نحط الخليط في كيس حلواني ونقص طرفه.
5. نسخن الزيت على نار متوسطة – هادية.
6. نبدأ نشكّل البطاطس على شكل حلزوني فوق الزيت مباشرة.
7. نسيبها لحد ما تاخد لون دهبي من تحت، وبعدين نقلبها على الوش التاني.
8. نطلعها على ورق مطبخ، وتقدم سخنة ومقرمشة
• 3 معالق كبار نشا (نشاء بطاطس أو نشا ذرة)
• 1 بيضة
• 2 معلقة كبيرة جبنة بارميزان مبشورة (بودرة)
• 3 معالق كبار حليب
• نص معلقة صغيرة فلفل أسود
الطريقة:
1. نسلق البطاطس كويس لحد ما تبقى طرية خالص.
2. نهرسها وهي سخنة لحد ما تبقى ناعمة جدًا ومن غير أي كتل.
3. نضيف النشا، البيضة، الجبنة، الحليب، والفلفل، ونقلبهم مع البطاطس لحد ما الخليط يبقى متجانس.
4. نحط الخليط في كيس حلواني ونقص طرفه.
5. نسخن الزيت على نار متوسطة – هادية.
6. نبدأ نشكّل البطاطس على شكل حلزوني فوق الزيت مباشرة.
7. نسيبها لحد ما تاخد لون دهبي من تحت، وبعدين نقلبها على الوش التاني.
8. نطلعها على ورق مطبخ، وتقدم سخنة ومقرمشة

التعليقات