طريقة عمل صينية بطاطس باللحمة المفرومة
نوع الأكلة الرئيسي طبق رئيسي | المطبخ مصري | أميرة شنب من برنامج: أميرة في المطبخ - سي بي سي سفرة
المقادير
بطاطس مهروسة
بسلة مسلوقة
جزر مسلوق
لحمة مفرومة
ذرة مسلوقة حلوة
ملح
بصل مفروم
فلفل أسود
قرفة
ثوم مفروم
ورق لورا
حبهان
مستكة
زيت ذرة
جبنة شيدر مبشورة
كريمة
خطوات التحضير
شوحي البصل مع ملح و فلفل و زيت
المقادير
بطاطس مهروسة
بسلة مسلوقة
جزر مسلوق
لحمة مفرومة
ذرة مسلوقة حلوة
ملح
بصل مفروم
فلفل أسود
قرفة
ثوم مفروم
ورق لورا
حبهان
مستكة
زيت ذرة
جبنة شيدر مبشورة
كريمة
خطوات التحضير
شوحي البصل مع ملح و فلفل و زيت
ضيفى اليه الثوم و اللورا و المستكة و الحبهان والقرفة و يشوحوا قليلا
ضيفى اللحمة المفروم و تترك حتى يصبح لونها بنى
ضيفى البسلة والجزر و الذرة الحلوة ويقلبوا جيدا ثم يرفع فى بايركس الفرن
اخلطى البطاطس مع كريمة و زبدة و قرفة و القليل من الجبنة
ضعي خليط البطاطس على اللحمة ثم ضعى باقى الجبنة و يدخل الفرن حتى يحمر الوجه وتقدم دافئة بالهنا
التعليقات