طريقة عمل صوص الباشميل
صوص الباشميل |
وقت التحضير : 5 دقائق
وقت الطهي : 25 دقيقة
الوقت الكلي : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 1
وقت الطهي : 25 دقيقة
الوقت الكلي : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 1
صوص الباشميل ممكن نستخدمه مع وصفات كتير زى المكرونة وطواجن اللحمة والدجاج.
الادوات المستخدمه
معلقة خشب
حلة
المقادير
2 ½ x كوب لبن كامل الدسم
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كوب دقيق
½ x كوب زبدة (مكعبات)
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)
الخطوات
معلقة خشب
حلة
المقادير
2 ½ x كوب لبن كامل الدسم
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كوب دقيق
½ x كوب زبدة (مكعبات)
½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)
الخطوات
- فى حلة على النار هنسيح الزبدة وبعدين نضيف الدقيق ونقلبهم كويس لحد ما الخليط يتماسك وبعدين نقلبهم لمدة 3 دقائق.
- هنضيف اللبن تدريجيا ونقلب كويس وبسرعة لحد ما قوام الصلصة يتماسك.. ممكن نقلل أو نزود كمية اللبن على حسب الكثافة المطلوبة.
- بعد ما قوام الصوص يتماسك هنطفى النار ونضيف الملح والفلفل وجوزة الطيب ونقلب كويس جدا وبكده يبقى الباشميل جاهز.
المصدر: محشي.كوم
التعليقات