طريقة عمل بطاطس ودجيز
وصفة من المطبخ الأمريكي
وقت التحضير : 20 دقيقة
وقت الطهي : 35 دقيقة
الوقت الكلى : 55 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
وعاء زجاجي كبير
صينية
المقادير
4 x عدد فص ثوم (مبشور و مهروس بالسكين)
4 x عدد بطاطس (مقٌشرين)
3 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 x معلقة صغيرة ملح
½ x معلقة صغيرة زعتر مجفف
½ x معلقة صغيرة بردقوش (مجفف)
½ x معلقة صغيرة روزمارى (مطحون)
الخطوات
- نترك الفرن يسخن على درجة حرارة 425
- هنقطع كل حباية بطاطس الي نصين بالطول و هنقطع كل نص الي 4 أنصاص متساوية بالطول برضه
- هنضيف البطاطس في وعاء فيه جميع المقادير و نقلب البطاطس فيها بالتساوي
- هنفرش صينية بورق فويل و نحط عليها البطاطس و نتأكد ان احنا موزعينهم في مساحات متساوية كويس و ندخلها الفرن لمدة 35 دقيقة لحد ما تستوي و حروفها تنشف. كده تمام .. بالهنا و الشفا
ملاحظات
ممكن نزود ملح بعد ما نخرج البطاطس من الفرن..حسب الرغبة
ممكن نزود ملح بعد ما نخرج البطاطس من الفرن..حسب الرغبة
التعليقات