طريقة عمل كفتة بطاطس بالجمبرى
بطاطس محشية بالجمبرى ذات طعم ومذاق رائع
وقت التحضير : 15 دقيقة
وقت الطهي : 30 دقيقة
الوقت الكلى : 45 دقيقة
عدد الاشخاص 4
الادوات المستخدمه
معلقة قلي
طاسة قلي
المقادير
2 x عدد بيضة (مخفوقة ومتبلة بالملح والفلفل)
1 x كوب بقسماط مطحون
1 x رشة شطة
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو بطاطس
½ x كيلو جمبرى
½ x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
½ x كوب جبنة جودة
¼ x كيلو جبنة موزريلا
¼ x كوب دقيق
الخطوات
- تغسل البطاطس وتقشر وتقطع شرائح.
- تسلق البطاطس فى ماء مغلى ومعلقة من الملح.
- تهرس البطاطس فور نشلها من الماء المغلى.
- ثم نضيف لها الجبن الموزاريلا اللبن والتوابل ونخلطهم جيدا ثم تترك حتى تبرد.
- يقطع الجمبرى ويتبل بالملح والفلفل والتوابل.
- نضع طاسة على النار ونضيف معلقة من الزيت والجمبرى ويقلب مدة دقيقتين.
- تشكل البطاطس على هيئة كرات وتفتح من المنتصف ونضع معلقة من الجمبرى والجبن الجودة ثم نغلقها جيدا.
- ثم تغمس كرات الكفتة فى الدقيق ثم فى البيض المخفوق ثم فى البقسماط.
- ثم نضعها فى الفريزر مدة لا تقل عن ساعة.
- ثم تقلى كرات الكفتة فى زيت ساخن غزير.. تقدم ساخنة.. بالهنا والشفا
التعليقات