صينية بطاطس بالبيض
وصفة مختلفة لإفطار مختلف
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
صينية بايركس
المقادير
7 x عدد بيضة (طازجة)
4 x عدد سوسيس (مقطع)
3 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x عدد فص ثوم
1 x كوب جبنة (شيدر او جودة أو موتزاريلا)
1 x عدد بصلة (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x كيلو بطاطس
½ x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
الخطوات
وقت التحضير : 10 دقائق
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 30 دقيقة
عدد الاشخاص 6
الادوات المستخدمه
طاسة
معلقة خشب
صينية بايركس
المقادير
7 x عدد بيضة (طازجة)
4 x عدد سوسيس (مقطع)
3 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x عدد فص ثوم
1 x كوب جبنة (شيدر او جودة أو موتزاريلا)
1 x عدد بصلة (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x كيلو بطاطس
½ x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x كوب لبن كامل الدسم
الخطوات
- تغسل البطاطس وتقشر وتقطع لمكعبات صغيرة.
- فى طاسة على النار نضع الزيت والبصل ويشوح حتى يذبل ثم نضيف الثوم.
- نضيف البطاطس ونقلب حتى تصبح ذهبية اللون ثم نضيف السوسيس ونقلب.
- فى وعاء عميق نضع البيض واللبن والملح والفلفل ويخفق جيدا.
- نضع البطاطس فى صينية ونصب فوقها البيض.
- ينثر الجبن على وجة الصينية ثم توضع الصينية فى الفرن عند درجة حرارة 180 حتى يحمر وجهها, تقدم ساخنة.. بالهنا والشفا
التعليقات