كيكة السينابون الأصلية كما لم تجربوها من قبل .. الطعم فاق كل التوقعات
في الفيديو ده حضرت السينامون كيك بالطريقة الأصلية اللي بتتقدم في أشهر الكافيهات حول العالم.. طبقتين كيك زبدة طرية جدا بينهم حشوة السينامون ومتغطية بطبقة مقرمشة..
كل قطمة من الكيك هتحسوا بقوام وطعم ونكهه مختلفة
المقادير:
(الكيك)
مقاس الصينية المستخدمة 24*24
3 كوب دقيق فاخر 375 جرام
3 ملاعق صغيرة بيكنج بودر ( 5جرام)
3/4 ملعقة صغيرة ملح ( 3جرام)
كوب زبدة غير مملحة بحرارة الغرفة ( 200 جرام)
كوب ونصف سكر ( 300 جرام)
4 حبات بيض بحرارة الغرفة
ملعقة صغيرة فانيليا ( 8 جرام)
كوب زبادي يوناني بحرارة الغرفة( 240 جرام)
(الحشوة)
3/4 ربع سكر بني او أبيض
2 ملعقة كبيرة دقيق فاخر او متعدد الإستعمال( 20 جرام)
2 ملعقة صغيرة قرفة ( 10 جرام)
طبقة أخيرة ( إختيارية )
2/3 كوب سكر بني 133 جرام
كوب دقيق فاخر او متعدد الإستعمال ( 125 جرام)
2 ملعقة صغيرة قرفة
ربع ملعقة صغيرة ملح ( 2 جرام)
نصف كوب زبدة باردة ( 110 جرام)
ملاحظات:
* طبقة السترسل المقرمشة علي الوجة إختيارية يمكن الإستغناء عنها وتحضير الكيك بطريقة تقليدية وفي هذه الحالة مدة الخبز قد تقل عن ساعه
* بديل الزبادي اليوناني: ساور كريم / حليب / كريمة خفق / زبادي
* في حالة إستخدام حليب في الوصفة بدلا من الزبادي اليوناني، يضاف تدريجيا علي ٤ مرات بالتبادل مع الدقيق
التعليقات