طريقة عمل 3 كيلو كفتة أرز من كيلو لحمة | طبخات شهية

Header Ads

طريقة عمل 3 كيلو كفتة أرز من كيلو لحمة

كيلو كفتة

كفتة الأرز .. قدمي على سفرتك الطبخات السهلة، تتبعي الخطوات الدقيقة وقدمي وصفات الكفتة الشهية واللذيذة على سفرة غداء اليوم

المكونات:

١ كيلو لحم احمر من الفخد 

كيلو الا ربع رز مصري 

حبة بصل وسط 

حزمة كزبرة + حزمة شبت

٦ فصوص ثوم 

معلقة صغيرة ( ملح / فلفل أسود / كمون) 

نصف معلقة كسبرة جافة 

-----------------------

معلقة كبيرة سمنه بلدي

حبة بصل مفروم

٥ فصوص ثوم مفروم 

كوب ونصف عصير طماطم 

معلقة كبيرة صلصة

 معلقة صغيرة ملح

 نصف معلقة صغيرة كمون / كسبرة / سكر 

كوب شوربة او ماية

ملاحظات:

- كيلو الا ربع رز مصري … ( لكل كيلو لحم )

- ينقع الأرز ٤ ساعات او نصف ساعه حسب نوع الأرز لو بلدي او معبأ … يصفي جيدا … يجفف علي فوطة لمدة ٣٠ دقيقة فقط …

- في حاله فرم الكفته في الكبه يطحن الأرز جيدا … ينخل … إعادة فرم  أي اجزاء خشنة ولازم يكون زي الدقيق الناعم بعد الفرم …

- لو هنستخدم مفرمة لحم لتحضير الكفته لازم تكون مفرمة قويه ونفرم الكفته ٣ مرات ناعم …

( أفضل نتيجة تخلطوا المقادير وتفرموها عند جزارة ثقه ذات مستوي جيد من النظافة ✌🏻…

فيديو الوصفة:

ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.