طريقة عمل 3 كيلو كفتة أرز من كيلو لحمة
كفتة الأرز .. قدمي على سفرتك الطبخات السهلة، تتبعي الخطوات الدقيقة وقدمي وصفات الكفتة الشهية واللذيذة على سفرة غداء اليوم
المكونات:
١ كيلو لحم احمر من الفخد
كيلو الا ربع رز مصري
حبة بصل وسط
حزمة كزبرة + حزمة شبت
٦ فصوص ثوم
معلقة صغيرة ( ملح / فلفل أسود / كمون)
نصف معلقة كسبرة جافة
-----------------------
معلقة كبيرة سمنه بلدي
حبة بصل مفروم
٥ فصوص ثوم مفروم
كوب ونصف عصير طماطم
معلقة كبيرة صلصة
معلقة صغيرة ملح
نصف معلقة صغيرة كمون / كسبرة / سكر
كوب شوربة او ماية
ملاحظات:
- كيلو الا ربع رز مصري … ( لكل كيلو لحم )
- ينقع الأرز ٤ ساعات او نصف ساعه حسب نوع الأرز لو بلدي او معبأ … يصفي جيدا … يجفف علي فوطة لمدة ٣٠ دقيقة فقط …
- في حاله فرم الكفته في الكبه يطحن الأرز جيدا … ينخل … إعادة فرم أي اجزاء خشنة ولازم يكون زي الدقيق الناعم بعد الفرم …
- لو هنستخدم مفرمة لحم لتحضير الكفته لازم تكون مفرمة قويه ونفرم الكفته ٣ مرات ناعم …
( أفضل نتيجة تخلطوا المقادير وتفرموها عند جزارة ثقه ذات مستوي جيد من النظافة ✌🏻…
فيديو الوصفة:
التعليقات