السر الحقيقي لكحك العيد الناعم الدايب.. سر اشهر محل حلواني في مصر بالفيديو
السر الحقيقي لكحك العيد الناعم الدايب.. سر اشهر محل حلواني في مصر بالفيديو .. من حلويات العيد المحببة والمرغوبة للجميع، تعلمي الطريقة الأصلية لتحضيره في البيت، وقدميه مزيناً برشة من السكر البودرة لطعم أغنى وأطيب
مقادير الكحك:
كيلو دقيق للكحك والبسكوت ( او دقيق سايب نوع الأصيل ) .
500 جرام نصف كيلو سمنة مذاق علي نار هادئة بدون قدح او غليان ( تسخن وتدوب بس ، تترك تبرد وتوضع في الثلاجه ، تستخدم اليوم التالي في الوصفة باردة من الثلاجه مباشرة ).
ربع كوب حليب بارد ( 50 مللي ).
3/4 كوب ماء بارد ( 150 مللي).
نصف كوب سكر بودرة = 5 معالق كبيرة = 60 جرام
ملعقة كبيرة خميرة ( 10 جرام ).
ملعقة صغيرة ونصف بيكنج بودر ( 7 جرام ).
نصف ملعقة صغيرة فانيليا ( 3 جرام).
رشة بهارات كحك ( 3 جرام ) ( اختياري ).
رشة ملح( 3 جرام ).
معلقة كبيرة سمسم ( 25 جرام ) (إختياري )
العجميه:
3 معالق كبيرة سمنه ( 50 جرام)
2 معلقة كبيرة دقيق متعدد الاستخدامات ( 35 جرام)
كوب عسل نحل ( 340 جرام)
معلقة كبيرة سمسم ( 10 جرام )
كوب عين جمل مجروش ( 113 جرام)
الملبن:
نصف كيلو ملبن كحك ( 500 جرام )
معلقة كبيرة سمنه بحرارة الغرفة (25 جرام)
معلقة كبيرة سمسم ( 10 جرام)
رشة بسيطة بهارات كحك( 1 جرام )
فيديو الوصفة:
التعليقات