الجمبري المقلي زي المطاعم + السمك المقلي المقرمش وسر نكهة سندوتشات الشارع المصري مع صوص الطحينة
تتبيلة الجمبري:
تكفي لتحضير من 800 - 1000 جرام من الجمبري
معلقة كبيرة ثوم مفروم
عصير ليمون ( ليمونة ونصف بحجم كبير )
معلقة صغيرة شبت مفروم
معلقة صغيرة من ( ملح/ كسبرة/ كمون)
نصف معلقة صغيرة من ( بابريكا / زنجبيل/ بودرة ثوم)
ربع معلقة صغيرة من ( كركم/ فلفل أسود )
خليط التغطية السائل:
كوب دقيق ممتليء ( كوب دقيق معياري + معلقة ونصف ) =140 جرام
نصف كوب ماء = 120 مللي
2 بيضة
فص ثوم مفروم
نصف معلقة صغيرة من ( زنجبيل / كمون / بابريكا/ كسبرة / فلفل أسود / ملح )
خليط التغطية الجاف :
3 كوب دقيق
كوب نشا
معلقة صغيرة بيكنج بودر
نصف معلقة صغيرة بابريكا/ بودرة ثوم
معلقة صغيرة ملح
ربع معلقة صغيرة فلفل أسود
نصف كوب بقسماط كرسبي ( إختياري ونقدر نستغني عنه)
تتبيلة السمك الفيلية:
تكفي لتحضير كيلو سمك فيليه ( قشر بياض او بلطي )
معلقة كبيرة ثوم مفروم
عصير ليمون ( ليمونة ونصف بحجم كبير )
معلقة صغيرة شبت مفروم
معلقة صغيرة من ( ملح/ كسبرة/ كمون)
نصف معلقة صغيرة من ( بابريكا / زنجبيل/ بودرة ثوم)
ربع معلقة صغيرة من ( كركم/ فلفل أسود )
خليط التغطية السائل:
كوب دقيق ممتليء ( كوب دقيق معياري + معلقة ونصف ) =140 جرام
نصف كوب ماء = 120 مللي
2 بيضة
فص ثوم مفروم
نصف معلقة صغيرة من ( زنجبيل / كمون / بابريكا/ كسبرة / فلفل أسود / ملح )
خليط التغطية الجاف :
3 كوب دقيق
كوب نشا
معلقة صغيرة بيكنج بودر
نصف معلقة صغيرة بابريكا/ بودرة ثوم
معلقة صغيرة ملح
ربع معلقة صغيرة فلفل أسود
نصف كوب بقسماط كرسبي ( إختياري ونقدر نستغني عنه)
التعليقات