الجمبري المقلي زي المطاعم + السمك المقلي المقرمش وسر نكهة سندوتشات الشارع المصري مع صوص الطحينة | طبخات شهية

Header Ads

الجمبري المقلي زي المطاعم + السمك المقلي المقرمش وسر نكهة سندوتشات الشارع المصري مع صوص الطحينة

 

الجمبري المقلي

تتبيلة الجمبري:

تكفي لتحضير من 800 - 1000 جرام من الجمبري 

معلقة كبيرة ثوم مفروم 

عصير ليمون ( ليمونة ونصف بحجم كبير )

معلقة صغيرة شبت مفروم 

معلقة صغيرة من ( ملح/ كسبرة/ كمون)

نصف معلقة صغيرة من ( بابريكا / زنجبيل/ بودرة ثوم) 

ربع معلقة صغيرة من ( كركم/ فلفل أسود )


خليط التغطية السائل: 

كوب دقيق ممتليء ( كوب دقيق معياري + معلقة ونصف ) =140 جرام 

نصف كوب ماء = 120 مللي 

2 بيضة 

فص ثوم مفروم 

نصف معلقة صغيرة من ( زنجبيل / كمون / بابريكا/ كسبرة / فلفل أسود / ملح ) 


خليط التغطية الجاف : 

3 كوب دقيق 

كوب نشا 

معلقة صغيرة بيكنج بودر 

نصف معلقة صغيرة بابريكا/ بودرة ثوم 

معلقة صغيرة ملح

ربع معلقة صغيرة فلفل أسود 

نصف كوب بقسماط كرسبي ( إختياري ونقدر نستغني عنه) 


تتبيلة السمك الفيلية: 

تكفي لتحضير كيلو سمك فيليه ( قشر بياض او بلطي )


معلقة كبيرة ثوم مفروم 

عصير ليمون ( ليمونة ونصف بحجم كبير )

معلقة صغيرة شبت مفروم 

معلقة صغيرة من ( ملح/ كسبرة/ كمون)

نصف معلقة صغيرة من ( بابريكا / زنجبيل/ بودرة ثوم) 

ربع معلقة صغيرة من ( كركم/ فلفل أسود )


خليط التغطية السائل: 

كوب دقيق ممتليء ( كوب دقيق معياري + معلقة ونصف ) =140 جرام 

نصف كوب ماء = 120 مللي 

2 بيضة 

فص ثوم مفروم 

نصف معلقة صغيرة من ( زنجبيل / كمون / بابريكا/ كسبرة / فلفل أسود / ملح ) 


خليط التغطية الجاف : 

3 كوب دقيق 

كوب نشا 

معلقة صغيرة بيكنج بودر 

نصف معلقة صغيرة بابريكا/ بودرة ثوم 

معلقة صغيرة ملح

ربع معلقة صغيرة فلفل أسود 

نصف كوب بقسماط كرسبي ( إختياري ونقدر نستغني عنه)


ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.