الكيك الغرقان بنكهة الباونتي
المكونات:
كريمة جوز الهند:
5 كوب حليب سائل
6 ملعقة كبيرة نشا الذرة
1 كوب سكر
1 كوب برش جوز الهند
ملعقة صغيرة سكر فانيلا
علبة قشطة 170 غرام – يمكن الاستغناء عنها
صوص الشوكولاتة:
½ كوب سكر
½ كوب كاكاو بودرة
½ كوب زبدة
½ كوب حليب سائل
4 ملعقة كبيرة حليب بودرة
طريقة التحضير:
- نخلط الحليب مع النشا والسكر وسكر الفانيلا جيدا قبل وضعه على النار
- نضع الخليط على نار متوسطة حتى يغلي ونتركه قليلا حتى يشتد مع التحريك
- عندما يشتد نضيف علبة القشطة ونخلطها على نار هادئة حتى تمتزج بشكل كامل
- نبدأ بوضع طبقات من البسكويت والخليط الكريمي في الصينية حتى تنتهي الكمية
- نحضر صوص الشوكولاتة كما هو موضح في الفيديو ونصبها فوق الحلى عندما يصبح الحلى دافئ وجامد من الأعلى
- نزين بالكيك المطحون او البسكويت المطحون وندخلها البراد (الثلاجة وليس الفريزر) لمدة ساعتين حتى تبرد بشكل كامل
- تقدّم باردة، صحتين وهنا
Ingredients
Coconut cream
5 cups of liquid milk
6 tablespoons of cornstarch
1 cup of sugar
1 cup grated coconut
A teaspoon of vanilla sugar
170 grams of cream – optional
Chocolate sauce
½ cup of sugar
½ cup cocoa powder
½ cup of butter
½ cup liquid milk
4 tablespoons of powdered milk
How to Prepare
- We mix milk with starch, sugar and vanilla sugar well before putting it on the fire
- We put the mixture on medium heat until it boils and leave it a little until it intensifies with stirring
- When it hardens, add the cream packet and mix it on a low heat until it is fully combined
- We start by placing layers of biscuits and the creamy mixture in the tray until the quantity is over
- Prepare the chocolate sauce as shown in the video and pour it over the dessert when the dessert becomes warm and solid on top
- Decorate with crushed cake or crushed biscuits and put in the fridge (refrigerator, not freezer) for two hours until it cools completely.
- Serve cold, Sahtein O hana
التعليقات