كيكة اللوتس الباردة حضروها ب 5 دقائق فقط بدون فرن وبدون كريمة
المكونات:
باكيه بسكويت سادة 200 غرام
باكيه بسكويت لوتس 250 غرام
علبة قشطة 170 غرام
3 ملعقة كبيرة لوتس
ملعقة كبيرة زبدة (يمكن الإستغناء عنها)
½ كوب حليب سائل يضاف بالتدريج وإذا احتجتم أكثر تضيفون
زبدة لوتس للزينة إختيارية
طريقة التحضير:
نطحن البسكويت السادة وبسكويت اللوتس بشكل خشن
نضع باقي المكونات على نار هادئة لتتشكيل الصوص بقوام كريمي
نضيفها فوق البسكويت ونخلط المكونات جيدا باليد
نضع خليط البسكويت على ورق الزبدة ثم نلفه أيضا بورق الألمنيوم
إلى الفريزر ساعتين أو حتى يجمد بالكامل
نخرجه من الفريزر ونزينه بزبدة اللوتس والبسكويت المطحون وننتظر حتى تجمد الزبدة ثم يقدّم
The Ingredients:
Plain biscuit packet 200 grams
Lotus biscuit packet 250 grams
Cream box 170 gr
3 tablespoons of lotus
1 tablespoon butter (optional)
½ cup liquid milk added gradually and if you need more you can add
Lotus butter for decoration optional
How to Prepare:
Grind the plain biscuits and lotus biscuits coarsely
We put the rest of the ingredients on a low heat to form the sauce with a creamy texture
Add it over the biscuits and mix the ingredients well by hand
We put the biscuit mixture on the butter paper and then we also wrap it with aluminum foil
to freezer 2 hours or until completely frozen
We take it out of the freezer, decorate it with lotus butter and crushed biscuits, wait until the butter hardens, then serve.
التعليقات