المحشي المصري بخلطة رهيبة
المكونات
كوسة / باذنجان/ فلفل / طماطم/ بصل / ورق عنب
للتسبيكة:
نصف كيلو عصير طماطم بالقشر غير مصفاة
4 حبات بصل بحجم وسط مفروم خشن
نصف كوب زيت
معلقة كبيرة سمنه بلدي او زبدة
معلقة صغيرة من الكمون / الكسبرة الجافة / الملح
نص معلقة صغيرة فلفل أسود
معلقة صغيرة سكر
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
باقي إضافات الخلطة:
ربع كوب زيت
حبه بصل أبيض مفروم ناعم
ربطة شبت / ربطة كسبرة/ ربطة بقدونس
معلقة صغيرة من الكمون / الكسبرة / الملح
رشة فلفل أسود
نص كيلو رز مصري مغسول ومصفى جيدا بدون نقع
مكونات الشوربة أو المرق:
لكل صينية
2 ( كوب ماء أو شوربه ( بط/لحم أو دجاج
مكعب مرقة ( أو مكعبين لو هنستخدم ماء فقط)
2 معلقة كبيرة معجون طماطم
نصف ملعقة صغيرة سكر
معلقة صغيرة ملح ( ندوق ونضبط الملح )
2 معلقة كبيرة زيت ( إستخدمت زيت زيتون)
إختياري ( 2 معلقة كبيرة دبس رمان )
اللحم المستخدم رقبه لحم ضأن أو ممكن نستخدم ريش لحم
ضأن
التعليقات