بسبوسة الحلواني الأصلية مظبوطة ورهيبة من أول مرة
الصينية المستخدمة مقاس30 سم
المكونات:
شربات البسبوسة:
كوب ونصف ماء = 375 جرام
كوب وربع سكر = 250 جرام
شريحة ليمون
معلقة صغيرة ڤانيليا = 5 جرام
معلقة كبيرة سمنه ( إختياري)
مكونات البسبوسة:
500 جرام سميد ناعم = 3 كوب
150 جرام سمنه = 2/3 كوب وعليهم معلقه كبيره سمنه
250 جرام سكر = كوب وربع
150 جرام حليب كامل الدسم = 2/3 كوب
100 جرام شربات ثقيل =1/3 كوب
معلقة صغيرة ڤانيليا =5 جرام
20 جرام جوز هند ناعم ( إختياري)= 1/3 كوب
معلقة كبيرة حليب بودرة( إختياري )=10 جرام
مكونات الشربات الثقيل:
نصف كوب سكر
ربع كوب ماء
شريحة ليمون
تقلب المكونات جيدا حتي ذوبان السكر وترفع علي نار متوسطه وعند البدء بالغليان تترك علي نار هادئة لمده 5 دقائق ( نأخذ كمية تعادل 100جرام = 1/3 كوب من هذا الخليط)
التعليقات