بسبوسة الحلواني الأصلية مظبوطة ورهيبة من أول مرة | طبخات شهية

Header Ads

بسبوسة الحلواني الأصلية مظبوطة ورهيبة من أول مرة

بسبوسة الحلواني الأصلية مظبوطة ورهيبة من أول مرة

الصينية المستخدمة مقاس30 سم

المكونات:

شربات البسبوسة:

كوب ونصف ماء = 375 جرام

كوب وربع سكر = 250 جرام 

شريحة ليمون

معلقة صغيرة ڤانيليا = 5 جرام 

معلقة كبيرة سمنه ( إختياري) 


مكونات البسبوسة: 

500 جرام سميد ناعم = 3 كوب 

150 جرام سمنه = 2/3 كوب وعليهم معلقه كبيره سمنه

250 جرام سكر = كوب وربع 

150 جرام حليب كامل الدسم = 2/3 كوب 

100 جرام شربات ثقيل =1/3 كوب 

معلقة صغيرة ڤانيليا =5 جرام

20 جرام جوز هند ناعم ( إختياري)= 1/3 كوب 

معلقة كبيرة حليب بودرة( إختياري )=10 جرام 


مكونات الشربات الثقيل: 

نصف كوب سكر 

ربع كوب ماء 

شريحة ليمون 

تقلب المكونات جيدا حتي ذوبان السكر وترفع علي نار متوسطه وعند البدء بالغليان تترك علي نار هادئة لمده 5 دقائق ( نأخذ كمية تعادل 100جرام = 1/3 كوب من  هذا الخليط)


ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.