أسرار صينية الرقاق المصري باللحمة المفرومة | طبخات شهية

Header Ads

أسرار صينية الرقاق المصري باللحمة المفرومة

أسرار صينية الرقاق المصري باللحمة المفرومة

المكونات:

 

مكونات حشوة اللحم المفروم:

500 جرام لحم مفروم 

2 حبه بصل مفروم 

2 فص ثوم مفروم 

حبة طماطم مبشوره 

نصف ملعقة صغيره ملح / فلفل أسود

ربع ملعقه صغيرة سبع بهارات 

رشة جوزه الطيب 


مكونات الشوربة:

4 كوب شوربة ( مرق لحم)

كوب حليب 

2 معلقة كبيرة سمنة أو زبدة او مكس 

نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر 

ملح حسب الرغبه


هنحتاج كمان:

8 قطع رقاق ناشف( يفضل رقاق مخابز )

2 معلقة كبيرة سمنه للتوريق بين الطبقات 

2 معلقة كبيرة قشطة من وش الحليب او بلدي ( إختياري)


ملاحظات : 

*الرقاق نشتريه من مخبز كويس ونختار السمك الرفيع .

*خليط الحليب والشوربه نشتغل بيه ساخن بيعد عن النار لو الرقاق سمكه رقيق وكل ما يبرد نعيد تسخينه تاني .

*لو مضطرين نستخدم رقاق سميك يبقي نستخدم خليط الشوربة و الحليب وهو بيغلي علي نار هادية نشيل بكرنيب ونصب علي الرقاق علشان منتحرقش.


ليست هناك تعليقات

أتستمتعين بالأكل ومساعدة الآخرين بتقديم أفكار الطبخ؟ من فضلك أضيفي افكارك و تعليقاتك

يتم التشغيل بواسطة Blogger.