أسرار صينية الرقاق المصري باللحمة المفرومة
المكونات:
مكونات حشوة اللحم المفروم:
500 جرام لحم مفروم
2 حبه بصل مفروم
2 فص ثوم مفروم
حبة طماطم مبشوره
نصف ملعقة صغيره ملح / فلفل أسود
ربع ملعقه صغيرة سبع بهارات
رشة جوزه الطيب
مكونات الشوربة:
4 كوب شوربة ( مرق لحم)
كوب حليب
2 معلقة كبيرة سمنة أو زبدة او مكس
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ملح حسب الرغبه
هنحتاج كمان:
8 قطع رقاق ناشف( يفضل رقاق مخابز )
2 معلقة كبيرة سمنه للتوريق بين الطبقات
2 معلقة كبيرة قشطة من وش الحليب او بلدي ( إختياري)
ملاحظات :
*الرقاق نشتريه من مخبز كويس ونختار السمك الرفيع .
*خليط الحليب والشوربه نشتغل بيه ساخن بيعد عن النار لو الرقاق سمكه رقيق وكل ما يبرد نعيد تسخينه تاني .
*لو مضطرين نستخدم رقاق سميك يبقي نستخدم خليط الشوربة و الحليب وهو بيغلي علي نار هادية نشيل بكرنيب ونصب علي الرقاق علشان منتحرقش.
التعليقات